De Verhuisbrouwerij - Brouwdemonstraties sinds 1998 English website ::  contact ::  sitemap
> verhuisbrouwerij :: brouwdemonstraties :: bieren :: ons uitnodigen :: ons bier kopen :: zelf bier brouwen
> > nieuws :: doel :: verhuisbrouwers :: geschiedenis :: In de media :: fanclub :: volg ons
   

The Beerhunter proeft ons bierTijdens het bierpassieweekend in 2002 hadden we ervoor gezorgd dat Michael Jackson, ons bier kon keuren en proeven. Dit was voor ons als hobbybrouwer even spannend als een pater die op audientie mag bij de paus.

In de bierwereld is de Engelse Michael Jackson beter bekend als The Beerhunter . Uiteraard mogen we hem niet verwarren met zijn Amerikaanse naamgenoot die beter kan zingen en geen bier maar pepsi drinkt. Michael Jackson schreef in zijn loopbaan enkele bestsellers over bier. Van zijn eerste boek in 1977, The world guide to beer, werden miljoenen exemplaren verkocht en zijn regelmatig herziene uitgave van Great Beers of Belgium is voor velen een unieke opsomming van alles wat ons land op het vlak van bier te bieden heeft.
Michael Jackson is dan ook vaak terug te vinden in ons bierland en heeft door zijn internationale boeken een grote bekendheid van onze biercultuur teweeg gebracht.

Door een wedstrijd via de Antwerpse regionale televisie ATV konden we gratis kaarten winnen voor een publieke proefsessie met Jef Van den Steen en Michael Jackson. Dit tijdens het bierpassieweekend waar Michael Jackson zijn nieuwste boek kwam signeren.

Na afloop van de proefsessie, trok onze voorzitter zijn stoute schoenen aan en onderschepte Michael Jackson aan het podium met de vraag of hij eens wou komen proeven van brouwsel 24, één van de eerste experimenten van onze Trisser. De organisator van het bierpassieweekend, Ben Vinken, was niet echt opgezet met onze toenaderingspoging en wimpelde ons af met het excuus dat Michael een hele dag zijn boeken moest signeren. Maar Michael was helemaal te vinden voor een biertje en tijdens zijn signeerpauze kwam hij aan onze tafel zitten om boeiende bierverhalen te vertellen en uiteraard om brouwsel 24 te proeven. Hij heeft toen enkele uren aan onze tafel gezeten en de bezoekers kwamen gewoon naar hem om zijn boeken te laten signeren. Het ene plezier is het andere waard en ook brouwer Vlam heeft nu een gesigneerd exemplaar.

En dan kwam natuurlijk het grote moment voor iedere hobbybrouwer, het openen van de fles en het inschenken in proefglaasjes. Bij het proeven van bier zag Michael Jackson eerst naar de kleur.

The color is orangy, clear, beautifull

Dan werd het bier rondgedraaid in het glas om de geuren te laten vrijkomen

It smells smokey and fruity

Tot slot proefde hij van het bier.

Start is also orangy, but goes dry quickly. It is quite malty for a tripel. A buttery sweetness in the middle. In the end very alcoholic, yet very fruity in the finnish, not hoppy

Zijn conclusie was tot slot

The beer reminds me of the blond beers from Wallonie, but I realize that I'm sitting here with Flemisch brewers ...