De Verhuisbrouwerij - Brouwdemonstraties sinds 1998 English website ::  contact ::  sitemap
> verhuisbrouwerij :: brouwdemonstraties :: bieren :: ons uitnodigen :: ons bier kopen :: zelf bier brouwen
> > brouwproces :: installatie :: brouwerij :: links
   
De brouwcaravan

De brouwcaravan

De brouwcaravan

De brouwcaravan

De Mobiele Brouwerij

De Verhuisbrouwerij is een unieke brouwerij die geen vaste brouwlocatie heeft. Iedere maand wordt het brouwmateriaal meegenomen naar een nieuwe brouwlocatie. Dit is natuurlijk alleen voor de brouwdag zelf. Het gisten, het lageren en het bottelen gebeurt niet op locatie maar op een vaste plaats bij een verhuisbrouwer thuis.

Sinds 2010 heeft de Verhuisbrouwerij een nieuw vervoermiddel. Al het materiaal van brouwketels en tenten tot mout en hevels zit in een nieuwe trailer. Er is zelfs plaats voor onze mobiele afwasbak en natuurlijk voor de bakken bier. Een volledig polyester bovenbouw en een ruime achterklep zorgen voor een mobiele, lichte en praktisch hanteerbare brouwerij

De keuze is uiteindelijk gevallen op de Multitrailer Excalibur. Deze werd door Group Ce volledig op maat ingericht en dankzij Cprojects and Advertising voorzien van logo en originele achtergrond.

Op weg dankzij ...

Dankzij de steun van twee bedrijven die in het concept van het verhuisbrouwen geloven, blijven de verhuisbrouwers rondrijden om de biercultuur te promoten.

Brouwland is specialist in het toebehoren voor wijn maken en bier brouwen. Het bedrijf werd in 1972 opgericht en is uitgegroeid tot een groothandelaar van grondstoffen, machines en materialen voor de hobby-, professionele-, en artisanale markt. Van het kleinste waterslot tot een automatische brouwketel van 2000 liter: bij Brouwland kan je het allemaal vinden. Als vaste klant bij Brouwland is de Verhuisbrouwerij zeer trots dat dit logo op hun nieuwe brouwcaravan staat te pronken.

Uptime Group is een groepering van onafhankelijke infrastructuurbedrijven, gespecialiseerd in het aanleveren van hoogstaande ICT oplossingen aan middelgrote en grote bedrijven in de Benelux. Door hun expertise op het gebied van infrastructuur integratie bieden zij een hoge beschikbaarheid van data en applicaties bij hun klanten. Het gehele traject van analyse, concrete voorstellen, planning en implementatie tot beheer en onderhoud wordt door hun verzorgd. De hobby van 'hun' brouwer Vlam heeft er dan ook voor gezorgd dat het Trisser bier nooit ontbreekt op de bedrijfsfeestjes en recepties. Dat de talrijke fans binnen deze bedrijvengroep nu ook een beetje een bijdrage hebben geleverd aan hun hofleverancier, kan alleen maar positief uitdraaien in de toekomst.

De geschiedenis

In het begin van onze verhuisbare brouwdemonstraties werd alles nog in onze eigen auto's ingeladen wat zeer veel tijd kostte en het gebeurde zelden dat we alles van de eerste keer bij hadden. Daarom gebruikten we in 2004 voor het eerst de brouwcaravan, een afgedankte plooicaravan van brouwer Las. Omdat dit een zeer practische oplossing was, gingen we op zoek naar een andere tweedehandse brouwcaravan.

Die vonden we in 2005 in Duffel. Deze brouwcaravan deed zeer goed dienst en werd lange tijd het herkenningspunt voor de Verhuisbrouwerij, maar we moesten op zoek naar een alternatief. Een deel van het materiaal kon immers niet in de brouwcaravan omdat hij dan overladen was en de ouderdom begon ook zijn tol te eisen op technisch vlak.
De Verhuisbrouwerij wou enerzijds het plaastgebrek oplossen en anderzijds ervoor zorgen dat de nieuwe brouwcaravan een opvallende verschijning zou worden in de straat. Een echte caravan voldeed niet meer aan deze eisen. Deze zijn zonder binnenafwerking onstabiel en niet practisch vanwege de smalle deur.
Vandaar de keuze voor de huidige Multitrailer Excalibur.

Wat gebeurde er eigenlijk met deze oude caravans ? Wel de eerste plooicaravan werd in stukken gesneden en wordt af en toe gebruikt voor een bierstand te versieren met echt werkende lichtblokken.
De tweede brouwcaravan werd verkocht aan een hobby visser die deze nu gebruikt als schuilhokje aan zijn visvijver.

Meer afbeeldingen van de mobiele brouwerij kan je terugvinden in het fotoalbum op de fanpagina op facebook
Brouwland

Uptime Group, ict differently

Verhuisbrouwen 1998
1998-2003

Verhuisbrouwen 2004
2004

Verhuisbrouwen 2005
2005-2010