De Verhuisbrouwerij - Brouwdemonstraties sinds 1998 English website ::  contact ::  sitemap
> verhuisbrouwerij :: brouwdemonstraties :: bieren :: ons uitnodigen :: ons bier kopen :: zelf bier brouwen
> > brouwcursus :: accijnzen :: ideale bieretiket
   

Zelf leren bier brouwen

Bier brouwen is eigenlijk niet zo moeilijk, je moet je alleen houden aan wat basisregels en vooral hygiene.
Ook het materiaal valt best mee, de meesten starten met een grote kookpot in hun eigen keuken.


Cursus

De beste manier om zelf te beginnen met bier brouwen is het volgen van een cursus, meestal gegeven door een ervaren hobbybrouwer of een echte bierbrouwer. Helaas is het aanbod aan deze soort van cursussen een beetje beperkt. We geven hier enkele plaatsen die ieder jaar wel een cursus organiseren.

Als we informatie hebben over nieuwe initiatieven of van nieuwe inschrijvingsperiodes van de cursussen hieronder dan zetten we dit altijd tussen onze nieuwsitems

Brouwland academy : cursussen over het brouwen met kant en klare brewferm pakketten of met de brewmeister, een eenvoudige electrische brouwketel. Zij organiseren ook ieder jaar de biercompetitie waar je 500 liter van je eigen brouwsel kan winnen. De cursussen gaan meestal door in Beverlo bij Brouwland zelf.

Brouwerij Alvinne : Deze cursusreeks begint ongeveer ieder jaar in augustus en bestaat uit een tiental zaterdagvoormiddagen waar je alles te weten komt over het zelf brouwen van bier. Een echte aanrader om hiervoor in te schrijven. Helaas zijn de plaatsen telkens beperkt en moet er snel bij zijn. De cursus gaat door in Moen (regio Kortrijk).


Internet Forum

Als hobbybrouwer kan je ook veel informatie vinden op een forum van hobbybrouwers. We geven hier enkele van de bekenste.

hobbybrouwen.nl : Nederlandse en vlaamse hobby brouwers. Ook veel artikels over het zelf brouwen.
vlaamshobbybrouwforum.be : Vlaamse hobby brouwers die altijd bijstaan met goede raad.


Brouwdag meemaken

Veel mensen stellen zich de vraag of deze hobby eigenlijk wel iets is voor hun.Omdat de Verhuisbrouwerij iedere maand het land doorkruist met zijn brouwdemonstraties, ben je altijd welkom om eens te komen kijken. Je kan ons een mailtje sturen met de vraag om eens een keertje te komen zien, of eventueel een dagje mee te brouwen. Als je met een groep bent, kan je ons uitnodigen voor een demonstratie. Op deze manier hebben we al tientallen mensen en vriendengroepen aan het brouwen gekregen.