De Verhuisbrouwerij - Brouwdemonstraties sinds 1998 English website ::  contact ::  sitemap
> verhuisbrouwerij :: brouwdemonstraties :: bieren :: ons uitnodigen :: ons bier kopen :: zelf bier brouwen
> > nieuws :: doel :: verhuisbrouwers :: geschiedenis :: In de media :: fanclub :: volg ons
   

De Verhuisbrouwers stellen zich graag even voor:

Brouwer Bier: Steven Renders, Verkoop en Promotie, voorzitter
Bij ons wordt de voorzitter ieder jaar verkozen door het meten van ieders bierbuik.
Ik ben dus bij de oprichting "voorzitter voor het leven" geworden en deze taak neem ik maar heel graag op mij : vergeten van afspraken, te laat komen op brouwdagen, een half uur voor het begin van een vergadering iedereen proberen te bereiken om ze af te zeggen... Ooit moest ik eens een brouwdag missen omdat ik niet uit mijn bed kon door , jawel, een kater.
Maar ook mijn gezonde zin voor gemak draagt bij tot een goed functioneren van een brouwerij: ik probeer er vooral voor te zorgen dat we zoveel mogelijk van het brouwproces automatiseren.
Zo heb ik er alvast voor gezorgd dat we niet meer constant met een thermometer in de hand moeten rondwandelen: de temperatuur wordt steevast opgevolgd via software die ik zeker voor de helft zelf schreef!
Spijtig genoeg moeten we nog zelf zorgen voor het openen van de gasklep en het ontsteken van de gas.
I have a dream....
Brouwer Kas: Raf Benoy, Boekhouding, ondervoorzitter
Hier spreekt Brouwer Kas, de centjesbeheerder van de brouwerij.
Al de uitgaven en inkomsten worden met een nauwlettend oog door mij gevolgd. Deze zijn nodig om de alombekende bieren te kunnen realiseren.
Tijdens de soms lange werkweek loop ik rond in een witte labojas, ik zorg daarom voor het meest mysterieuze deel van bier ,de gist, vergezeld van nen lekkere Trisser, Duvel of Bolleke.
Schol, doe de glazen nog eens vol en drink deze samen uit, niets is gezelliger dan onder vrienden een lekkere fles soldaat te maken!!
Brouwer Las: Tommy Thys, Logistiek en Voorraad
Als brouwer-verbouwer word ik regelmatig uitgenodigd bij de andere brouwers om te gaan helpen met hun verbouwingen.
Ik was nochtans de eerste die de helft van zijn huis omtoverde tot brouwzaal.
Mijn laskunsten hebben er o.a. toe geleid dat de kookketel te hoog is geworden om nog goed te kunnen uitkoken, en het is onder mijn supervisie dat de hopfiltratie steeds weer vastloopt.
Hopelijk ziet men dit niet als referentie…
Misschien daarom dat ze mij niet meer beschouwen als Technische Dienst, maar als organisator voor de logistiek en de beheerder van de voorraad. Ja, ja, de BIERvoorraad.
Brouwer Vlam: Tom Robbroeckx, Planning en Communicatie
Er gaan geruchten rond dat mijn bijnaam zou komen van een schort die een prooi der vlammen werd.
Maar laat u niet misleiden, de vlam staat voor het vuur, de passie van het brouwen.
Als publieke relaties moet ik ervoor zorgen dat deze vlam overslaat op onze leden en zorgde ik ook als eerste voor onze volgende generatie brouw(st)ers.
Geef mij maar een zelfgebrouwen pint en die logo's, etiketten en biernamen komen zo te voorschijn.
Een tip voor de beginnende bierbrouwer ? Ik zou zeggen, nooit te dicht bij de brouwketel komen als het vuur aan is!
Brouwer Lab: Steven Wyns, Freelance brouwer
Ik stond mee aan de wieg van de verhuisbrouwerij in 1998. Dankzij mijn practische ervaring met laboratoria heb ik de andere brouwers geleerd om hygienisch te werk te gaan bij het brouwproces. In 2004 stopte ik actief met de verhuisbrouwerij, maar af en toe kom ik graag nog eens meebrouwen en een handje toesteken, en dan kan ik nog eens controleren of alles wel goed ontsmet wordt.
Brouwer : Alex Gaethofs, Freelance brouwer
Als bestuurslid van de bierproeversvereniging BLES (Bierliefhebbers van de Egmontsteden) heb ik al veel langer de smaak van bier te pakken. Toen ik brouwer Vlam ontmoette op het werk, kon ik niet anders dan een brouwcursus bij picobrouwerij Alvinne volgen. Samen met hem brouwde ik voor de eerste keer in mijn eigen ketels. Als brouwer vlam te veel werk heeft, neem ik dat met alle plezier (hum) over. Of is het andersom ? Zo spring ik ook af en toe in bij de verhuisbrouwerij.
Brouwer : Yannick De Cocqueau, Freelance brouwer
Ik ontmoette Alex tijdens de talrijke kookcursussen. Toen hij begon met zijn eigen bier te brouwen, deed ik met volle teugen (bier) mee. We komen regelmatig samen om in zijn brouwketel de leukste biertjes uit te vinden. Als Alex dan weer eens met al zijn brouwmateriaal wil verhuizen voor een demonstratie te geven in de naam van de verhuisbrouwerij, dan ga ik met alle plezier mee.