De Verhuisbrouwerij - Brouwdemonstraties sinds 1998 English website ::  contact ::  sitemap
> verhuisbrouwerij :: brouwdemonstraties :: bieren :: ons uitnodigen :: ons bier kopen :: zelf bier brouwen
> > nieuws :: doel :: verhuisbrouwers :: geschiedenis :: In de media :: fanclub :: volg ons
   

Ons doel

Wij zijn enkele hobbybrouwers die in hun vrije tijd hun eigen bieren brouwen met als doel het speciaalbier te promoten. Dit doen we door iedere maand op een andere plaats te tonen hoe men ambachtelijk bier kan brouwen.

Wij vinden het jammer dat ons land met honderden verschillende bieren en bierglazen een enorme traditionele biercultuur heeft, maar dat dit niet gekend is bij het grote publiek. Men drinkt steeds minder bier per inwoner en het overgrote deel zijn dan nog industriele pilsbieren.

Daarom willen wij het ambachtelijk speciaalbier promoten vanuit een andere invalshoek. Mensen die aan een brouwerijbezoek deelnemen staan na de rondleiding steeds open om het ongekende bier van de brouwerij te proeven. Helaas is er nog altijd een brouwerijdrempel: men moet al interesse hebben in bier om naar een opendeurdag van een brouwerij te gaan.

De verhuisbrouwerij werkt daarom in omgekeerde richting. Mensen komen niet naar onze brouwerij, maar wij verhuizen onze brouwerij naar de mensen toe. Hiervoor beschikken wij over een brouwcaravan met een mobiele brouwinstallatie van 30 liter. De bezoekers kunnen niet alleen kijken naar de demonstratie maar ook ruiken en proeven van de verschillende brouwstappen.

Uiteraard promoten wij het speciaalbier ook door onze bieren te laten proeven. Let wel, de brouwsels die we ter plaatse brouwen zijn pas drinkbaar na drie maanden en deze zijn bestemd voor eigen gebruik, niet om te laten proeven aan onze bezoekers. Hierdoor kunnen wij naar hartelust experimenteren met bierrecepten. Als een recept op punt staat dan maken we een groot brouwsel van een duizendtal liter in een professionele brouwerij. Het is dit bier dat we aan ons publiek laten proeven.

Voor ieder groot brouwsel dat we laten maken, beslissen we welke professionele brouwerij ons bier onder licentie mag produceren. Ook dit maakt van ons een verhuisbrouwerij omdat we niet, zoals andere bierfirma's, gebonden zijn aan dezelfde professionele brouwerij.

De verhuisbrouwerij is een concept van Brew & Sew bvba. Deze onderneming, geleid door één van de verhuisbrouwers, zorgt voor het brouwen en de distributie van de grote brouwsels
Demonstratie bierbrouwen

De Mobiele Brouwerij

De Brouwmeesters