De Verhuisbrouwerij - Brouwdemonstraties sinds 1998 English website ::  contact ::  sitemap
> verhuisbrouwerij :: brouwdemonstraties :: bieren :: ons uitnodigen :: ons bier kopen :: zelf bier brouwen
> > overzicht :: Trisser :: Judobier :: Heymisse :: Wintersnood :: Slaefke :: IJsbeer :: Present Inclement Elements :: trofeekast
   

Heymisse

Donker cafeïne bier van 9 Vol Alc %

Heymisse bier

De naam

Heymisse is het oud nederlands voor de gemeente Hemiksem. Een oude benaming die vandaag de dag in het dialect nog steeds veelvuldig wordt gebruikt.Hemiksem is een dorp in de provincie Antwerpen van ongeveer 10.000 inwoners die zich op de rechteroever van de Schelde bevindt, net ten zuiden van de stad Antwerpen.
Het Heymisse bier werd voor het eerst gebrouwen in 2014 ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de Heemkring Heymissen

Bierfiche

Lagermout, tarwemout, munichmout, chocolademout
Northern Brewer hopbellen, Fuggles hopbellen, Hallertau hopbellen
Guarana en donkere kandijsuiker
Wyeast trappist high gravity gist
9,0 Vol alc %
Kleur 42 EBC (donker)
Bitterheid 40 IBU (bitter)
Ongefilterd en ongepasteuriseerd

Bevat (kleine hoeveelheid) cafeïne

De cafeïne in het bier komt van de Guarana boon (Paullinia cupana) een nootachtig zaadje van een klimplant die groeit in het Amazonebekken in Brazilie. De bes bevat hoge concentraties aan cafeïne, tot drie keer hoger dan een koffieboon en wordt daarom vaak gebruikt in energiedrankjes.
De gebruikte hoeveelheden in dit bier zijn echter zeer laag waardoor de concentratie aan cafeïne per flesje bier overeenkomt met ongeveer 7 mg. Ter vergelijking in een glas cola zit er 20 mg, en een stevige tas koffie kan tot 140 mg cafeïne bevatten.

Brouwsels

Ieder bier krijgt een Romeins cijfer mee. Omdat deze bieren niet op een constante basis gebrouwen worden, maken wij een onderscheid tussen ieder brouwsel. Onze bieren hebben nagisting op de fles waardoor er een smaakevolutie ontstaat en oudere bieren anders en beter gaan smaken. Dankzij de Romeinse cijfers weet je precies welk brouwsel je aan het drinken bent.

BrouwselBrouwdatumBotteldatumBrouwerijBeschikbaarheid
Heymisse IV20-10-201718-11-2017't Hofbrouwerijke (Beerzel)Beschikbaar

Heymisse III26-10-201401-12-2014't Hofbrouwerijke (Beerzel)Uitverkocht

Heymisse II13-07-201415-08-2014't Hofbrouwerijke (Beerzel)Niet beschikbaar

Heymisse I30-12-201301-02-2014't Hofbrouwerijke (Beerzel)Uitverkocht