De Verhuisbrouwerij - Brouwdemonstraties sinds 1998 English website ::  contact ::  sitemap
> verhuisbrouwerij :: brouwdemonstraties :: bieren :: ons uitnodigen :: ons bier kopen :: zelf bier brouwen
> > overzicht :: Trisser :: Lustem :: Heymisse :: Wintersnood :: Slaefke :: IJsbeer :: Present Inclement Elements :: trofeekast
   

IJsbeer

Eenmalig gebrouwen winterbieren

De naam

Onze ijsbeer is een typische naam voor de winter. Het is een samentrekking tussen ijsbier en icebeer. Dit zijn meestal experimenten die we goed genoeg vinden om eens aan anderen te laten proeven. Kleine, exclusieve brouwsels dus. Om een onderscheid te maken tussen deze verschillende brouwsels geven we altijd een voornaam aan onze ijsbeer. Een naam die rijmt op een van de belangrijkste ingredienten.

IJsbeer Willem (met whiskey)


Dit winterbier heeft twee jaar gerijpt en is afgewerkt met houten vaten waar Whiskey in heeft gerijpt. Vandaar de naam Willem (Whiskey).
Door het lange rijpen heeft dit bier een zachte ouderdom. Het is een zoet bier met een licht gebrande koffietoets en eindigt met een milde smaak van Whiskey.
Dit bier werd met de volgende ingredienten gebrouwen :

Lagermout, tarwemout, munichmout, chocolademout
Northern Brewer hopbellen, Fuggles hopbellen, Hallertau hopbellen
8,5 Vol alc %
Kleur 42 EBC (donker)
Bitterheid 35 IBU (bitter)
70 kcal / 100ml
Ongefilterd en ongepasteuriseerd

ijsbeer bier

IJsbeer Theo (met tijm)


Dit winterbier is onze allereerste ijsbeer en heeft als kenmerk een nagisting met honing uit tijmbloesems, vandaar Theo - Tijm.
De voornaam verwijst ook naar Theo Kerp, de Duitse regisseur die de tekenfilmreeks "Lars, der kleine Eisbar" heeft gemaakt

Dit bier werd met de volgende ingredienten gebrouwen :

Lagermout, tarwemout, ambermout, chocolademout
Styrian hopbellen, Saaz hopbellen, East Kent Gold hopbellen
Koriander, gedroogde sinaasappelschillen
Nagisting met honing uit tijmbloesems
8,5 Vol alc %
Kleur 42 EBC (donker amber)
Bitterheid 47 IBU (bitter)
Ongefilterd en ongepasteuriseerd

ijsbeer bier

Brouwsels

Ieder bier krijgt een Romeins cijfer mee. Omdat deze bieren niet op een constante basis gebrouwen worden, maken wij een onderscheid tussen ieder brouwsel. Onze bieren hebben nagisting op de fles waardoor er een smaakevolutie ontstaat en oudere bieren anders en beter gaan smaken. Dankzij de Romeinse cijfers weet je precies welk brouwsel je aan het drinken bent.

BrouwselBrouwdatumBotteldatumBrouwerijBeschikbaarheid
IJsbeer II (Willem)13-07-201408-10-2016't Hofbrouwerijke (Beerzel)Laatste flessen

IJsbeer I (Theo)26-08-201207-10-2012't Hofbrouwerijke (Beerzel)Uitverkocht