De Verhuisbrouwerij - Brouwdemonstraties sinds 1998 English website ::  contact ::  sitemap
> verhuisbrouwerij :: brouwdemonstraties :: bieren :: ons uitnodigen :: ons bier kopen :: zelf bier brouwen
> > overzicht :: Trisser :: Judobier :: Heymisse :: Wintersnood :: Slaefke :: IJsbeer :: Present Inclement Elements :: trofeekast
   

Trisser I

Trisser I

H.O.P. (Heerlijk Objectief Proeven) een biervereniging uit de regio van Kortrijk wou voor hun 10 jarig bestaan een decenniumbier maken en organiseerde een wedstrijd voor amateurbrouwers waaraan we deelnamen met brouwsel 49. Na een grondige bierproefavond werd onze Trisser uitgekozen om in het groot gebrouwen te worden bij brouwerij de Graal in Brakel.
De minimum hoeveelheid om te brouwen was 500 liter. We besloten om het groot brouwsel te verdelen en H.O.P. nam 300 liter voor hun rekening en noemde het bier "Content". Wij namen de overige 200 liter en verdeelden dit als "Trisser" onder vrienden en familie. Nog voor dit brouwsel in de fles aan het nagisten was, waren de bestellingen voor Trisser al ruim boven het aanbod en moesten we veel mensen teleurstellen en zelfs een maximum van 6 flessen per persoon invoeren. Dat hadden we eigenlijk nooit verwacht.

Trisser I is een ongefilterd en ongepasteuriseerd speciaalbier van hoge gisting. Ambachtelijk gebrouwen met een fameuze kater, plat water, gemoute gerst, hoppebloemen en gist op 11 januari 2004 en volledig geflest op 24 januari 2004.

Bierfiche:

7% Vol Alc
12 EBC (Kleur)
34 IBU (Bitterheid)
Pils- en Pale mout
Styrian golding, Saaz, East Kent gold, Northern brewer
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale (hoofdgisting), Lesaffre T58 (nagisting)
Wat van gebrouwen op 11-01-2004
Geflest op 24-01-2004
Voorraad : Uitverkocht